logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Što je tablet računalo, koji tablet kupiti

23/11/2012

Što je tablet računalo i koji tablet je najbolje kupiti? Tablet računalo je prijenosno računalo sa zaslonom osjetljivim na dodir koji se koristi za upravljanje računalom umjesto tipkovnice i pokazivačkog uređaja.

Što je tablet računalo i koji tablet je najbolje kupiti? Tablet računalo je prijenosno računalo sa zaslonom osjetljivim na dodir koji se koristi za upravljanje računalom umjesto tipkovnice i pokazivačkog uređaja. Tipkovnice obično nema, a ako postoji, korisnik ju može preklopiti ispod zaslona kada ju ne koristi.

Za razliku od punokrvnog računala koje je fokusirano na stvaranje sadržaja, tablet je puno bolji za konzumaciju tj. pregledavanje sadržaja. Dakle, tablet je pogodan za čitanje, surfanje, e-mailove, igre i video. Za konzumaciju sadržaja tablet je praktičniji od laptopa jer je prenosiviji i odmah dostupan. Zgodno je i to što se ne mora čekati da se upali kao pravo računalo već je dovoljno da ga samo otključate kao mobitel. 

No, naravno, tablet nije savršen uređaj pa ima i mana. Osnovne mane su: nedostatak tipkovnice, slaba procesna snaga i ograničeno trajanje baterije. Tipkati ipak možemo, ali na virtualnoj tipkovnici na ekranu, što će značiti da tipkanje neće biti jako ugodno i da nećete moći brzo i puno tipkati. Osnovna namjena ovakvih uređaja je čitanje tekstova i publikacija, pristup internetu (bilo da ga koristite u poslovne ili u zabavne svrhe) i gledanje video sadržaja.

Tableti su puno lakši i relativno laki za nošenje pa mogu poslužiti tijekom putovanja, za učenje, pretraživanje literature ili u slobodno vrijeme za gledanje filmova i slično. Tablet nam više izgleda kao uređaj za zabavu, što dokazuje jednostavnost surfanja internetom, pregledavanje multimedije i brojne video igre. Također jedna od većih prednosti jest pregled medijskog sadržaja, odnosno čitanje e-knjiga ili novina.

Na prijenosnicima se u pravilu na bateriji može raditi oko 2-4 sata, dok su tableti puno izdržljiviji te nude rad od 7-10 sati, ovisno o modelu. Dakle ovo je dovoljno za uobičajeni radni dan od 8 sati. Gotovo svaka veća tehnološka kompanija lansirala je ili barem najavila tablet računalo u svojoj ponudi, nakon što je Apple prije dvije godine lansirao svoj popularni iPad. Prema nekim procjenama Apple trenutno drži oko 95 posto mladog tržišta tableta. Svoja tablet računala među ostalim su lansirali Samsung (Galaxy Tab) i Dell (Streak), LG, Acer, Asustek, Research in Motion itd. 


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh