logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Što je trajni nalog?

29/09/2011

Što je trajni nalog? Trajni nalog je ustvari ugovorni odnos između vlasnika računa i banke…

Što je trajni nalog? Trajni nalog je ustvari ugovorni odnos između vlasnika računa i banke, prema kojem vlasnik računa daje ovlasti banci da u njegovo ime i za njegov račun obavlja redovita plaćanja.

Postoji trajni nalog za plaćanje računa koji omogućuje plaćanje računa tvrtkama s kojima banka ima sklopljen ugovor o izvršavanju trajnih naloga. A druga vrsta trajnog naloga je trajni nalog za prijenos sredstava, a ovim trajnim nalozima moguće je prenositi sredstva na račune unutar i izvan banke, a prilikom otvaranja trajnog naloga sami određujete uvjete plaćanja. Ovakvim trajnim nalogom obično se uplaćuju rate kredita, prenose sredstva između računa, uplaćuju sredstva drugim vlasnicima računa u banci ili izvan nje.

Prednost uzimanja trajnog naloga je da ne morate više voditi računa o plaćanju računa na vrijeme jer to čini banka umjesto vas.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh