logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Test inteligencije za posao, psihološko testiranje za posao

13/04/2012

Pozvani ste na psihološko testiranje za posao, te vas zanima čemu služi test inteligencije za posao, evo kratkog objašnjenja.

Pozvani ste na psihološko testiranje za posao, te vas zanima čemu služi test inteligencije za posao, evo kratkog objašnjenja.

Psiholozi rada obavljaju poslove upravljanja ljudskim potencijalima, a to obuhvaća i selekcije za radna mjesta i edukacije zaposlenika s ciljem postizanja veće osobne i radne učinkovitosti. U procesu selekcije za posao između ostalog obično se koristi intervju i test inteligencije. Za njima uglavnom posežu velike tvrtke i dio su duljeg selekcijskog postupka. Psihološkim testiranjem ispituju se sposobnosti za obavljanje posla i osobine ličnosti, odnosno, u kojoj su mjeri one usuglašene s potrebama posla i radne sredine, isto tako testovi inteligencije za posao otkrivaju mogu li kandidati bez iskustva naučiti posao, te otkriva kandidate koji će biti zadovoljniji radnim mjestom i manje skloni napustiti tvrtku. Prednost ovakvog načina selektiranja je u tome što jednakim kriterijima provjerava kompetencija svih kandidata.

Ukoliko ste pozvani na psihološko testiranje dobar savjet je da dođete odmorni i testove ispunjavate iskreno. Prilikom testiranja kandidata za posao uz psihološko testiranje postoji mogućnost i testiranja opće kulture.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh