logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Tko ima pravo na besplatno dopunsko osiguranje

24/08/2012

Tko ima pravo na besplatno dopunsko osiguranje? Od 1. siječnja 2009. godine na snazi je zdravstvena reforma prema kojoj pacijenti za svaki posjet liječniku, umjesto pet kuna, plaćaju 15 kuna participacije.

Tko ima pravo na besplatno dopunsko osiguranje? Od 1. siječnja 2009. godine na snazi je zdravstvena reforma prema kojoj pacijenti za svaki posjet liječniku, umjesto pet kuna, plaćaju 15 kuna participacije. Te su obveze oslobođeni ako plaćaju policu dopunskog osiguranja, čija je premija povećana, ili ulaze u kategoriju građana kojima participaciju pokriva država.

Prema izmijenjenom Zakonu o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju građani kojima će dopunsko osiguranje platiti država su hrvatski ratni vojni invalidi, članovi njihovih obitelji, obitelji poginulih hrvatskih branitelja, osobe s invaliditetom koji imaju najmanje 80 posto tjelesnog oštećenja, dobrovoljni davatelji krvi s preko 35 davanja i darivateljice s preko 25 davanja, redovni učenici i studenti stariji od 18 godina i osobe čiji ukupan prihod u prethodnoj kalendarskoj godini, iskazan po članu obitelji, mjesečno ne prelazi iznos od 1.516,32 kune te 1.939,39 kuna – za osiguranika umirovljenika – samca.

Navedene osobe pravo na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja na teret državnog proračuna ostvaruju na osnovi rješenja nadležnih tijela (Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Centra za socijalnu skrb i sl.), potvrdom zdravstvene ustanove o darovanom dijelu ljudskog tijela u svrhu liječenja, potvrdom Hrvatskog crvenog križa ili Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu o broju darivanja krvi, potvrdom nadležne obrazovne ustanove o redovnom školovanju odnosno studiranju, dokazom da ispunjavaju uvjet prihodovnog cenzusa, a u skladu s Pravilnikom o postupku, uvjetima i načinu utvrđivanja prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh