logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Tko mora prijaviti porez?

02/08/2012

Početkom svake godine treba prijaviti porez na dohodak, rok za prijavu je zadnji dan u veljači. No, tko mora prijaviti porez?

Početkom svake godine treba prijaviti porez na dohodak, rok za prijavu je zadnji dan u veljači. No, tko mora prijaviti porez?

Poreznu prijavu obvezne su podnijeti svi koji su u prošloj godini primali plaću od više poslodavaca istodobno, ostvarivali dohodak od samostalne djelatnosti (obrtnici, slobodne profesije i poljoprivrednici). Oni koji su primali dohodak koji je ostvaren i isplaćen izravno iz inozemstva (ali samo u slučaju ako porez nije plaćen po tuzemnim propisima).

Poreznu prijavu moraju podnijeti i oni kojima poslodavac, isplatitelj primitka ili sam porezni obveznik na isplaćene dohotke nije tijekom godine uplatio predujam poreza na propisani način. Porez na dohodak moraju prijaviti oni koji su primali drugi dohodak, a to su autorski honorari i Ugovor o djelu, ako isplatitelj koji je obavezan nije obračunao porez na dohodak.
I nakraju članovi posade broda u međunarodnim vodama obavezni su prijaviti porez na dohodak.

Obveznicima poreza na dohodak koji su obvezni podnijeti poreznu prijavu, a istu ne podnesu, porez na dohodak utvrdit će Porezna uprava na temelju procjene.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh