logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Tko može biti jamac?

07/11/2011

Kako bi od banke dobili kredit moramo ispuniti sve uvjete koje banka zahtijeva, a često banka da bi se osigurala zahtijeva od svog klijenta da ima jamca za kredit. Tko može biti jamac?

Kako bi od banke dobili kredit moramo ispuniti sve uvjete koje banka zahtijeva, a često banka da bi se osigurala zahtijeva od svog klijenta da ima jamca za kredit. Tko može biti jamac?

Jamac je ona osoba koja jamči banci da će korisnik kredita redovito otplaćivati kredit, ali ne povećava kreditnu sposobnost korisnika kredita. Jamac mora biti kreditno sposobna osoba jer će od njega banka naplaćivati kredit ukoliko tražitelj kredita iz nekog razloga neće otplaćivati kredit. Stoga je u današnje vrijeme prilično teško pronaći osobu koja će pristati biti jamac za kredit. Kreditna sposobnost jamca ovisi o vrsti kredita i uvjetima koje banka postavlja.

No, umjesto jamca ponekad je dovoljno imati sudužnika koji je jednak jamcu u obvezama i pravima jedino što sudužnik povećava kreditnu sposobnost korisnika kredita.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh