logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Tko može biti sudužnik?

17/01/2012

Trebate sudužnika za kredit, ali ne znate tko može biti sudužnik. Sudužnik je jednak jamcu u obvezama i pravima jedino što sudužnik povećava kreditnu sposobnost korisnika kredita.

Trebate sudužnika za kredit, ali ne znate tko može biti sudužnik. Sudužnik je jednak jamcu u obvezama i pravima jedino što sudužnik povećava kreditnu sposobnost korisnika kredita.

Jamstvom, jamci i sudužnici daju pravo banci, da u slučaju neredovite otplate kredita sa stanje korisnika kredita, banka otplatu može potraživati od njih. Sudužnik ne može biti bilo tko, već mora zadovoljavati uvjete koje propisuje svaka pojedina banka. Izračune kreditne sposobnosti sudužnika razlikuje se prema vrsti sudužništva i vrsti kredita koji uzimate.

Primjerice, činjenica da ste nekome sudužnik za kredit kojim kupuje stan ne daje vam nikakvog prava na taj stan, već samo preuzimate obvezu da ćete kredit vratiti banci u slučaju da glavni dužnik neuredno vraća kredit.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh