logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Trajanje osiguranja, polica auto osiguranja

24/08/2012

Prilikom registracije automobila uzima se i određena polica auto osiguranja. Treba voditi računa o tome koliko je trajanje osiguranja kako bi se obnovila polica osiguranja.

Prilikom registracije automobila uzima se i određena polica auto osiguranja. Treba voditi računa o tome koliko je trajanje osiguranja kako bi se obnovila polica osiguranja.

Automobilsko osiguranje je najrašireniji oblik osiguranja te spada u skupinu obaveznih osiguranja te se često nazivaju i AO osiguranja tj. osiguranje auto odgovornosti. Vodeća osiguravajuća društva u Hrvatskoj imaju u ponudi proizvod auto osiguranje. Zakonom je propisano da su svi vlasnici ili korisnici motornih vozila obvezni ugovoriti osiguranje od automobilske odgovornosti. Kao sudionik u prometu time osiguravate svoju odgovornost prema trećim osobama za štete uzrokovane vlastitim vozilom u zemlji i inozemstvu. Ugovor o osiguranju od AO prema Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu mora sklopiti vlasnik odnosno korisnik motornog vozila za štete koje uporabom motornog vozila nanese trećim osobama zbog smrti, narušenja zdravlja, uništenja ili oštećenja zdravlja, prije nego stavi vozilo u promet.

AO osigurenjem u slučaju prometne nezgode pokriveni su troškovi štete na automobilu treće osobe, ako je do prometne nezgode došlo vlastitom krivnjom te pravo na naknadu štete imaju samo suputnici koji se nalaze u vozilu koje je skrivilo prometnu nezgodu i sve osobe koje se nalaze u drugom vozilu koje sudjeluje u prometnoj nezgodi. Po osnovi osiguranja od automobilske odgovornosti pravo na naknadu štete nema vozač vozila te njegovi pravi sljednici glede štete zbog smrti ili tjelesne ozljede vozača, te vlasnik, suvlasnik i svaki drugi korisnik vozila u slučaju štete na stvarima. AO osiguranje ugovara se uglavnom u trajanju od jedne godine.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh