logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Troškovi vjenčanja, pokloni za goste na svadbi

02/08/2012

Organizirate vjenčanje i ne znate koliko će na kraju ispasti troškovi vjenčanja, te koji su najbolji i najjeftiniji pokloni za goste na svadbi.

Organizirate vjenčanje i ne znate koliko će na kraju ispasti troškovi vjenčanja, te koji su najbolji i najjeftiniji pokloni za goste na svadbi.

Prilikom planiranja i organiziranja vjenčanja napravite troškovnik u kojem ćete popisati sve potrebne stvari i njihove troškove. Izračunajte koliko vam je novca potrebno i vodite računa o tome da vam se može dogoditi da se ti troškovi neplanirano povećaju. Da biste izračunali troškove i napravili troškovnik morate znati na koje sve izdatke trebate računati. Najveći dio novca izdvojit ćete na troškove restorana ili hotela koji čine oko 50 posto troškova, zatim slijedi glazba sa oko 10 posto te foto i video usluge također sa oko 10 posto. Na cvijeće i dekoraciju otpada oko 5 posto troškova, na transport, torte, kolače i catering oko 7 posto troškova.

Nešto manji postotak od ukupnih troškova izdvojit ćete na odjeću i obuću, uljepšavanje i vjenčano prstenje oko 10 posto. Isto tako treba računati i na pozivnice i zahvalnice, te na simbolične poklone za goste za koje ćete izdvojiti oko 8 posto od ukupnih troškova. Nikako ne zaboravite na troškove crkve i matičara, a taj trošak iznosi oko 700 kuna. Treba imati na umu da se mogu dogoditi i neplanirani troškovi, najčešći takvi troškovi su plaćanje ZAMP-a, parkiralište. Prilikom ugovaranja i dogovaranja troškova za vjenčanje obavezno se raspitajte i za dodatne troškove, te ih naznačite u ugovoru koji sklapate sa restoranom ili hotelom i ostalim uslugama.

No, ako želite uštedjeti na poklonima za goste na svadbi možete uštedjeti tako da sami izradite zahvalnice ili neke simbolične poklone. U tom slučaju računajte da vam je potrebno određeno vrijeme kako biste to napravili.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh