logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

U kojoj banci otvoriti tekući račun?

03/08/2012

Zaposlili ste se i trebate otvoriti tekući računu banci, ali ne znate u kojoj banci otvoriti tekući račun.
Da biste otvoriti račun u banci trebate sa sobom ponijeti svoje identifikacijske dokumente, osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Zaposlili ste se i trebate otvoriti tekući računu banci, ali ne znate u kojoj banci otvoriti tekući račun. Da biste otvoriti račun u banci trebate sa sobom ponijeti svoje identifikacijske dokumente, osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Tekući račun koristi se za primitak neoporezivih prihoda, primjerice, mjesečne plaće, mirovine, stipendije odnosno prihoda za koje nije nužno prijavljivanje poreza na dohodak. Prilikom odabira banke u kojoj ćete otvoriti tekući račun vodite računa o tome da vam je poslovnica banke u blizini. Provjerite i zastupljenost bankomata u vašem životom i radnom mjestu, kako ne biste nepotrebno gubili vrijeme na čekanje u redu šaltera banke kako biste podigli novac.

Otvaranje tekućeg računa u banci dobit ćete na korištenje debitnu karticu pomoću koje ćete na bankomatima imati uvid u stanje računa i podizati novce. Najčešće banke daju i automatsko prekoračenje po tekućem računu, odnosno dozvoljeni minus koji možete koristiti, ali na koji ćete plaćati kamatu propisanu prema uvjetima banke. Kamatu plaćate ako koristite dozvoljeni minus.
Postoje još brojne pogodnosti koje banke nude, ali koje se razlikuju od banke do banke.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh