logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Ugovor o najmu stana porez

03/04/2012

Sklopili ste ugovor o najmu stana, te vas zanima kako se obračunava porez na iznos najamnine.

Sklopili ste ugovor o najmu stana, te vas zanima kako se obračunava porez na iznos najamnine.
Nakon što se sastavili ugovor o najmu stana, sljedeći korak je potpisivanje ugovora između najmodavca i najmoprimca (podstanarima).

Ugovorom se određuje kolika je mjesečna najamnina i ostale stavke ugovora i nakon potpisivanja ugovora dva primjerka ugovora dostavljaju se u Poreznu upravu. Na temelju iznosa koji je upisan u ugovor porezna uprava će izračunati porez (točnije porez i prirez), najčešće je to između 200 i 300 kuna ovisno o visini najamnine. Nakon što se prijavi ugovor poreznoj upravi, na adresu će stizati redovne mjesečne uplatnice na iznos koji je porezna uprava obračunala. Naplaćivanje najamnine isključivo se obavlja uplatom na žiro račun.

Prijavom poreza omogućuje se podstanarima da koriste poreznu olakšicu temeljem plaćene najamnine (porezna olakšica u iznosu od 50% uplaćene stanarine, ali maksimalno 12.000 kn godišnje).


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh