logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Uvjeti za otvaranje igraonice

30/11/2012

Htjeli biste otvoriti igraonicu, ali ne znate koji su uvjeti za otvaranje igraonice. Za rad s predškolskom djecom treba udovoljiti strogim pravilima Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi.

Htjeli biste otvoriti igraonicu, ali ne znate koji su uvjeti za otvaranje igraonice. Za rad s predškolskom djecom treba udovoljiti strogim pravilima Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi. Taj zakon točno definira tko može i pod kojim uvjetima raditi s djecom predškolske dobi te ostvarivati programe predškolskog odgoja.

Zakon navodi da se rad s djecom predškolske dobi organizira u jasličkim i vrtićkim odgojnim skupinama, dok se programi predškolskog odgoja mogu ostvarivati i pri osnovnim školama te kao igraonice u knjižnicama, zdravstvenim, socijalnim, kulturnim, sportskim ustanovama i udrugama.

Isto tako, igraonice moraju imati rješenje o početku obavljanja djelatnosti. Svatko tko ima igraonicu mora imati i suglasnost na program rada od Ministarstva prosvjete te predati zahtjev nadležnom uredu državne uprave za otvaranje igraonice, jer mjerila za ustroj takvog programa jednaka su mjerilima za provedbu programa u dječjim vrtićima.

Po zakonu apsolutno bilo kakav rad s djecom predškolske dobi mora imati nadzor prosvjetne, sanitarne i inspekcije zaštite na radu, a s djecom ne mogu raditi ni neadekvatno školovani ljudi. Zakon o predškolskom odgoju i naobrazbi ne poznaje mogućnost reguliranja obrta za animaciju i organizaciju proslava jer obrt je samo gospodarska, a ne i prosvjetna djelatnost.

Dakle, svi obrti, ako im program rada nije odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a po Zakonu o predškolskom odgoju nemaju ni rješenje nadležnog tijela državne uprave, zapravo rade na nezakonit način. Osim toga, s djecom predškolske dobi mogu raditi isključivo odgajatelji ili učitelji, s višom ili visokom stručnom spremom.

Dakle, za obavljanje ove djelatnosti trebaju biti ispunjeni stručni uvjeti te poslovni prostor i oprema moraju udovoljavati određenim propisanim standardima i normativima.
 


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh