logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Uvoz auto guma i carina na gume

17/05/2012

Odlučili ste se na uvoz auto guma, ali ne znate plaća li se carina na gume i ako se plaća do kojeg iznosa je dozvoljen uvoz guma.

Odlučili ste se na uvoz auto guma, ali ne znate plaća li se carina na gume i ako se plaća do kojeg iznosa je dozvoljen uvoz guma.

Kako piše portal carina.hr uvoz auto guma se pod određenim uvjetima može smatrati robom nekomercijalnog karaktera za osobne potrebe putnika i članova njegove obitelji, koja je oslobođena od plaćanja uvoznih davanja do iznosa 1.000,00 kuna. Ako se u prijevoznom sredstvu nalazi nekoliko članova iste obitelji, a unose se autogume, neovisno što je za odnosnu robu ispostavljen samo jedan račun na iznos veći od 1000 kuna, mogu se primijeniti i oslobođenja pri unosu primjerice zbrajanjem prava na oslobođenje prema broju članova obitelji ali isključivo ukoliko su odnosne autogume odgovarajuće prijevoznom sredstvu kojim putnici prelaze granicu.

Ukoliko su gume namijenjene za drugo vozilo, putnik mora odgovarajućom ispravom dokazati da je on ili neko od članova obitelji s kojima putuje vlasnik tog drugog vozila.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh