logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Valuta Slovenije, tečajna lista eura

29/05/2012

Euro je službena valuta Slovenije koji je zamijenio tolar. Tečajna lista eura može se provjeriti između ostalih i na službenim stranicama HNB-a.

Euro je službena valuta Slovenije koji je zamijenio tolar. Tečajna lista eura može se provjeriti između ostalih i na službenim stranicama HNB-a.

Prije nego što je u Sloveniji uveden euro službena valuta je bila tolar i to od 1991. do 2007. godine, a od 1. siječnja 2007. Slovenija tolar zamjenjuje eurom.
Euro je ime jedinstvene europske valute koja je u uporabi od 1. siječnja 1999.godine. Devizni tečaj je cijena jedne valute izražena drugom valutom. Promatraju se međusobni tečajevi vodećih valuta, no obično se jedna značajna valuta, primjerice, američki dolar, koristi kao standard za iskazivanje i usporedbu svih tečajeva.

Devizni tečaj se formira pod utjecajem ponude i potražnje na deviznom tržištu, a formirat će se u onoj točki gdje se ponuda i potražnja stranih sredstava plaćanja nalazi u ravnoteži.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh