logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Valuta u Austriji, današnji tečaj eura

29/05/2012

Službena valuta u Austriji od uvođenja eura u Europskoj uniji je euro. Današnji tečaj eura može se provjeriti na službenoj stranici Hrvatske narodne banke.

Službena valuta u Austriji od uvođenja eura u Europskoj uniji je euro. Današnji tečaj eura može se provjeriti na službenoj stranici Hrvatske narodne banke.

Austrijski šiling bio je službena valuta prije nego što je uveden euro i to je bila jedna od stabilnijih valuta u Europi koja je bila direktno vezana uz njemačku marku.
Šiling je bio službena valuta u Austriji od 1925.-1938. godine, te od 1945. godine do uvođenja eura kada Austrija kao članica Europske zajednice Austrija sudjeluje u gospodarskoj i valutnoj uniji, koja je sobom donijela uvođenje eura kao zajedničke valute.

U opticaju su: novčanice od po 5, 10, 20, 50, 100, 200 i 500 eura i kovanice od po 1 i 2 eura kao i 1, 2, 5, 10, 20 i 50 centi.

1 euro = 100 centi.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh