logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Valuta u Mađarskoj, tečaj forinte

29/05/2012

Službena valuta u Mađarskoj je forinta (HUF), a tečaj forinte u odnosu na kunu može se provjeriti svakodnevno na tečajnoj listi.

Službena valuta u Mađarskoj je forinta (HUF), a tečaj forinte u odnosu na kunu može se provjeriti svakodnevno na tečajnoj listi.

U mađarskom jeziku oznaka za forintu je Ft, a ta novčana jedinica službeno se dijeli na 100 filira. Forinta je prvotno bila valuta Austro-Ugarskog carstva od 1857. – 1892. Ponovno je uvedena 1. kolovoza 1946. nakon hiperinflacije penga, dotadašnje valute.
Novčanice forinte su od: 500, 1 000, 2 000, 5 000, 10 000, 20 000.

Hrvatska narodna banka svakoga radnog dana na temelju ugovorenog prometa i tečajeva stranih valuta na tržištu stranih sredstava plaćanja utvrđuje vrijednost kune prema drugim valutama.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh