logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Vrste komunikacije, komunikacija u organizaciji

03/05/2012

Komunikacija u organizaciji vrlo je važna kako bi se ostvario organizacijski razvoj, odnosno kako bi se razvila motivacija u timu, u svrhu ostvarenja nekog cilja, poznajemo dvije vrste komunikacije.

Komunikacija u organizaciji vrlo je važna kako bi se ostvario organizacijski razvoj, odnosno kako bi se razvila motivacija u timu, u svrhu ostvarenja nekog cilja, poznajemo dvije vrste komunikacije.

Obzirom da je komunikacija jedna od osnovnih funkcija u bilo kojoj organizaciji, stoga nije potrebno naglašavati koliko je važna za uspješnu komunikaciju. Komunikacija je proces prijenosa informacija, ideja, misli, stavova i planova između različitih dijelova neke organizacije. Komunikaciju možemo podijeliti na dvije vrste verbalnu i neverbalnu komunikaciju. Verbalna komunikacija je izmjenjivanje poruka govorom, odnosno riječima, možemo ju podijeliti na govorenje i slušanje. Riječi mogu izazvati različite emocije, stoga treba pažljivo birati riječi kako se ne bi izazvale nepoželjne emocije. Riječi mogu izazvati neugodne reakcije, prilikom razgovora treba voditi računa o mogućim negativnim posljedicama i paziti na izbor riječi koje koristimo kao što su psovke ili nepristojni izrazi.
Neverbalna komunikacija je način kojim ljudi komuniciraju bez izgovorenih riječi. Neverbalni znakovi uključuju izraze lica, ton glasa, geste, položaj tijela ili pokret, dodir i pogled. Primjerice, pogrbljeno držanje, spuštene glave i sporo kretnje prenose poruku o tromosti i niskom samopoštovanju osobe, dok uspravno držanje i odlučne kretnje sugeriraju povjerenje i samokontrolu. Kada smo zainteresirani za komunikaciju s drugom osobom više smo aktivni, pokretljivi. Monoton, jednoličan ton glasa i vrlo malo tjelesnog pokreta ukazuju na nedostatak interesa.

Interes se pokazuje kroz znakove kao što su kontakt očima, promjene u intonaciji glasa, izražajnije izraze lica, naginjanje prema drugoj osobi, pokret općenito.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh