logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

ZAMP prijava: saznajte postupak prijave na ZAMP

16/05/2014

Prijavom na ZAMP opunomoćujete Hrvatsko društvo skladatelja da ostvaruje vaša mala i mehanička prava. Saznajte koji je postupak prijave na ZAMP.

HDS ZAMP je stručna služba Hrvatskog društva skladatelja za zaštitu autorskih muzičkih prava. Oni se bave izdavanjem odobrenja za sve vrste javnog korištenja glazbe na području Hrvatske, ubiranjem autorskih naknada i raspodjelom prikupljenih sredstava autorima u obliku autorskih honorara te iznajmljivanje izvedbenih glazbenih materijala. Cilj im je poticanje razvoja umjetničkog stvaralaštva, promicanje vrijednosti i uloge glazbe u život ljudi, a osim toga i očuvanje hrvatske kulturne baštine.

Kao autor, HDS ZAMP možete opunomoćiti da ostvaruje vaša mala i mehanička prava, a oni će u okviru te punomoći: davati odobrenja za javno korištenje vaših djela, ugovarati visinu autorskih naknada, vršiti naplatu tih naknada, propisivati način raspodjele te obavljati raspodjelu prikupljenih sredstava, pokretati sudske i ostale postupke radi kolektivnog ostvarivanja prava, obavljati sve ostale poslove vezane uz ostvarivanje i zaštitu vaših autorskih prava.

Ako vam se obrati korisnik koji želi vaše autorsko djelo koristiti tako da ga sinkronizira u novo audio/vizualno djelo (npr. film ili reklama), možete ovlastiti HDS ZAMP da zaštiti vaša prava, ugovori uvjete, naplati naknadu i sve ostalo u čemu vam je potrebna pomoć.

Prijavite se na HDS ZAMP

Prijava na HDS ZAMP počinje popunjavanjem obrasca za punomoć. Obrazac punomoći možete preuzeti na internetskim stranicama HDS ZAMP-a (www.zamp.hr), kao i sve ostale obrasce koje morate ispuniti i predati. Uz Obrazac punomoći ispunite i Izjavu o poreznom statusu.

Nakon toga trebate prijaviti svoja djela ispunjavanjem obrasca Prijava djela. U tom obrascu navedite sve podatke koji utječu na pravilnu zaštitu autorskih prava i raspodjelu autorskih naknada, te navedite postoje li i drugi nositelji prava na tom djelu. Uz ovaj obrazac mogu se priložiti ili kompletne note i tekst ili demo CD.
Autorske honorare ostvarujete temeljem malih prava i mehaničkih prava. Mala prava odnose se na javno priopćavanje glazbenih djela na radiju, televiziji, koncertima, priredbama, u diskotekama, ugostiteljskim objektima i slično. Mehanička prava odnose se na prava snimanja, reprodukcije i stavljanja u promet autorskih djela.

Visina honorara ovisi o tome gdje i koliko često se emitiraju vaša djela te o kategorizaciji glazbenog djela prema njegovu karakteru, obliku i izvođačkom sastavu u kojem je izvedeno. Isplata honorara vrši se dvaput godišnje.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh