logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Zastara za telefonske račune i kada nastupa zastara računa

17/11/2011

Dobili ste opomenu za telefonski račun koji je star više od dvije godine. No, ne znate kada nastupa zastara računa, odnosno zastara za telefonske račune.

Dobili ste opomenu za telefonski račun koji je star više od dvije godine. No, ne znate kada nastupa zastara računa, odnosno zastara za telefonske račune.

Nemojte plaćati taj račun jer zastara za javne usluge i troškove kućanstva, koji se plaćaju u jednakim vremenskim razmacima, nastupa nakon proteka jedne godine.
Najkraći zastarni rokovi predviđeni su za neplaćene račune za električnu i toplinsku energiju, plin, vodu, za dimnjačarske usluge i za održavanje čistoće oni zastarijevaju za godinu dana, kao i dugovanja za pretplatu za radio, HTV, te tražbine pošte, telegrafa i uporabe telefona.
Davatelj usluge može i nakon isteka tog roka tražiti plaćanje duga, a potrošač se mora pismeno pozvati na zastaru.

Obavezno čuvajte stare uplatnice najmanje dvije godine jer to je najlakši način da zaštite sebe od nepotrebnih troškova i stresova.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh