logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Zaštićeni dio plaće od ovrhe

18/04/2012

Račun vam je pod ovrhom, ali znate li da postoji zaštićeni dio plaće.

Račun vam je pod ovrhom, ali znate li da postoji zaštićeni dio plaće.

Kako bi zaštitili i osigurali da vam u postupku ovrhe ne budu ustegnuta i sredstva zaštićena od ovrhe morate ispuniti i u FINU dostaviti obrazac (obavijesti o primanjima, naknadama i iznosima koji su izuzeti od ovrhe). FINA će nakon zaprimanja ovog obrasca obavijestiti banku koja će otvoriti poseban račun za uplatu sredstava koja su zaštićena od ovrhe. Na taj račun će poslodavac uplaćivati odgovarajući iznos plaće i ostalih primitaka nad kojima se ne može provoditi ovrha i tim će sredstvima ovršenik moći slobodno raspolagati, dok se preostali iznos plaće (ako postoje raspoloživa sredstva) doznačuje na račun radnika.

Važno je napomenuti kako se ovrha ne smije provoditi nad primanjima po osnovi socijalne skrbi, naknadi za privremenu nezaposlenost, dječjem doplatku, stipendijama, naknadi za štetu koja je nastala zbog narušena zdravlja, radne sposobnosti ili smrti davatelja uzdržavanja i naknade zbog tjelesnoga oštećenja.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh