logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Zaštita imena, kako zaštititi ime

16/04/2012

Odlučili ste zaštiti ime tvrtke, te vas zanima kako zaštiti ime svoje tvrtke.

Odlučili ste zaštiti ime tvrtke, te vas zanima kako zaštiti ime svoje tvrtke.

Ukoliko želite zaštiti ime tvrtke tada se prvo morate obratiti Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. Ime, logotip, amblem, etiketu ili druga razlikovna obilježja vašeg proizvoda i/ili usluge moguće je zaštititi žigom. Ime tvrtke (koje se upisuje u sudski registar pri trgovačkom sudu) može se štititi i žigom, kada se to ime koristi za obilježavanje proizvoda i/ili usluga. Potrebno je podnijeti prijavu žiga isključivo osobno ili poštom. Prijava žiga obuhvaća popunjeni obrazac, dokaz o uplati upravne pristojbe i naknade troškova, te prilog - popis proizvoda i usluga (Nicanska klasifikacija) na koje se odnosi zaštita.

Postupak zaštite stoji oko osam tisuća kuna s PDV-om, a njime naziv tvrtke postaje žigom i zaštićeno je sljedećih deset godina, zaštita se može obnavljati. 


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh