logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Zaštita od sunca za auto i kako rashladiti auto

24/08/2011

Pokušajte svoj automobil što češće parkirati u hladu, a ako to ne možete nabavite navlaku za cijeli automobil koja će uvelike smanjiti temperaturu u autu ili postavite kartonske ili platnene zaštite za stakla.

Zaštita od sunca za auto osobito je važna u današnje vrijeme kako bi se spriječile neželjene zdravstvene posljedice. Treba znati kako rashladiti auto, a da se ne pretjera.

Pokušajte svoj automobil što češće parkirati u hladu, a ako to ne možete nabavite navlaku za cijeli automobil koja će uvelike smanjiti temperaturu u autu ili postavite kartonske ili platnene zaštite za stakla.
Dobara zaštita od sunca su i folije koje se ugrađuju na stakla, koje zbog izolacijskih svojstava ujedno i smanjuju potrošnju energije potrebne za pogon klima-uređaja. Osim za zaštitu od sunca folija zadržava staklo prilikom loma i ne dozvoljava da se ono rasprši po kabini vozila, tako povećavate sigurnost kože, lica i očiju od ozljeda.
U današnje vrijeme većina automobila ima klima uređaj, ali prije nego sjednete u automobil upalite ga i uključite klima uređaj, te pustite nekoliko minuta da se rashladi. Pritom pazite da ne pretjerate s temperaturom u autu kako ne bi došlo do temperaturnog šoka. Stručnjaci savjetuju da razlika u temperaturi ne smije biti veća od 5 stupnjeva Celzija.

No, ukoliko nemate auto s klima uređajem onda obavezno dobro razvjetrite auto prije nego što sjednete u njega i to tako da otvorite sva vrata kako ne bi došlo do temperaturnog šoka prilikom sjedanja u auto.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh