logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Zatvaranje kredita novim kreditom – krediti za refinanciranje

10/10/2011

Je li rješenje zatvaranje kredita novim kreditom? Krediti za refinanciranje namijenjeni su za zatvaranje kredita odobrenih u drugim bankama.

Minus na tekućem računu, dugovi na karticama i otplaćivanje kredita je nešto čega se svatko želi čim prije riješiti. Je li rješenje zatvaranje kredita novim kreditom? Krediti za refinanciranje namijenjeni su za zatvaranje kredita odobrenih u drugim bankama.

No, pritom treba imati na umu da to dodatno košta: za zatvaranje staroga kredita plaća se naknada koja se obično kreće oko dva posto od preostale glavnice za otplatu, a i podizanje novog kredita košta naknadu za obradu zahtjeva, javnog bilježnika, životno osiguranje korisnika ili samog kredita…

Naime, iznos kredita koji se može podići određen je potencijalnim iznosom neopterećenih mjesečnih primanja, dijela koji ostaje nakon podmirenja obaveza po kreditima. U većini slučajeva neopterećeni dio plaće mora iznositi barem 2/3 prosječne plaće isplaćene u prethodnoj godini.

Prije nego što se odlučite za zatvaranje kredita novim kreditom dobro razmislite i izračunajte je li to isplativo.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh