logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Zelena karta osiguranja, što je zelena karta

19/12/2012

Što je zelena karta? Zelena karta osiguranja ili međunarodna karta za automobilsko osiguranje, koja se dobiva besplatno prilikom ugovaranja osiguranja, dokaz je o ugovorenom osiguranju od automobilske odgovornosti.

Što je zelena karta? Zelena karta osiguranja ili međunarodna karta za automobilsko osiguranje, koja se dobiva besplatno prilikom ugovaranja osiguranja, dokaz je o ugovorenom osiguranju od automobilske odgovornosti.

Zelena karta je dokaz valjanosti inozemnog osiguranja po kojem se ostvaruje pravo na naknadu štete tj. osiguravateljno pokriće police od automobilske odgovornosti koje vrijedi na području Republike Hrvatske, i na područjima zemalja članica sustava “zelene karte” ukoliko nije drugačije ugovoreno. Sustav zelene karte uveden je 1. siječnja 1953., i primarno je Europski sustav, iako ne uključuje sve Europske zemlje, a uključuje neke izvaneuropske.

Zelenu kartu izdaje osiguravateljno društvo kod kojeg imate sklopljenu policu obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti. Zelena karta u svim zemljama članicama sustava vrijedi kao dokaz o postojanju obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti za to vozilo. Obično se izdaje ugovaratelju istovremeno s policom osiguranja od automobilske odgovornosti, i kada se u zelenu kartu upisuju datumi njene valjanosti identični kao na polici, može se izdati i naknadno. 

Izdavanje zelene karte je besplatno. Zelenu kartu obavezno ponesite pri putovanju u inozemstvo i provjetite datum isteka prije odlaska.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh