logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Savjet dana

Opomene i zastara računa

18/01/2012

Što kada dođe opomena za neplaćanje računa i to za račun od prije dvije godine. U tom slučaju vrlo je važno znati da zastara računa nastupa nakon godinu dana. Drugim riječima troškovi struje, grijanja, plina, vode, čistoće, dimnjačarskih usluga, TV-pristojbe, tražbine pošte, telegrafa i telefona zastarijevaju u roku od godine dana. Primjerice, ukoliko niste platili [...]

Što kada dođe opomena za neplaćanje računa i to za račun od prije dvije godine. U tom slučaju vrlo je važno znati da zastara računa nastupa nakon godinu dana.

Drugim riječima troškovi struje, grijanja, plina, vode, čistoće, dimnjačarskih usluga, TV-pristojbe, tražbine pošte, telegrafa i telefona zastarijevaju u roku od godine dana.
Primjerice, ukoliko niste platili dug za telefonski račun iz 2007. godine, a ovršni prijedlog ste dobili nakon više od godine dana od datuma dospijeća računa, ovršni prijedlog ne važi i ne trebate namiriti taj dug.

Odnosno recimo da ste dobili račun za koji je rok dospijeća plaćanja 1. veljače 2009. Ukoliko do 1. veljače iduće godine niste dobili nikakvu opomenu zbog neplaćanja računa, nakon tog datuma nitko vas nema pravo pozivati na red da taj račun platite. Dakle, prije nego što krenete platiti račun dobro provjerite je li nastupila zastara na taj račun.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh