logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Govor tijela u poslovnoj komunikaciji

23/04/2012

Kako pročitati govor tijela u poslovnoj komunikaciji? U poslovnoj komunikaciji osim onoga što govorimo bitno je i kako nešto govorimo, odnosno govor tijela.

Kako pročitati govor tijela u poslovnoj komunikaciji? U poslovnoj komunikaciji osim onoga što govorimo bitno je i kako nešto govorimo, odnosno govor tijela.

Govor tijela ili neverbalni znakovi uključuju izraze lica, ton glasa, geste, položaj tijela, pokret i pogled. U poslu smo stalno u kontaktu s poslovnim partnerima ili klijentima, na sastancima prezentiramo vlastite ideje i o njoj može ovisiti hoćemo li uspjeti ili ne, stoga je važno uskladiti govor tijela s onime što govorimo. Pripremate li se za sastanak, prije sastanka odlučite u kakvoj ćete odjeći doći jer time pokazujete kako percipirate sebe i kako želite da Vas drugi vide. Na samom početku sastanka nabacite osmijeh na lice i pružite ruku čiji stisak će biti čvrst i odlučan. Ispravno držanje tijela karakteristično je pozitivnim i samouvjerenim osobama, stoga pripazite na svoje držanje, sigurno ne biste htjeli ostaviti dojam nesigurne osobe. Gledate sugovornika u oči, pratite njegove pokrete i kimanjem glavom potvrđujete da razumijete o čemu govori. Kada dođe vrijeme da nešto kažete govorite polako i razgovijetno, pravite pauze i držite se teme, više povjerenja ulijevaju osobe koje govore ravnomjernim tonom, u odnosu na brbljave osobe. Ruke neka budu opuštene i mirne dok ste istovremeno energični i puni entuzijazma čime pokazujete svoju zainteresiranost za temu o kojoj se govori. Noge su također mirne, okrenute u smjeru sugovornika te pozicionirane u širini ramena.

Izbjegavajte premještanje noge na nogu ili uzastopno križanje nogu. Kada je sastanak gotov pružite ruku i gledate sugovornika u oči te izrazite nadu u uspješnost sastanka.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh