logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako se postaviti na poslu

17/12/2012

Za uspješno obavljanje radnih zadataka i za postizanje zadovoljstva radnim mjestom i okružjem vrlo su važni međuljudski odnosi. Kako se postaviti na poslu?

Za uspješno obavljanje radnih zadataka i za postizanje zadovoljstva radnim mjestom i okružjem vrlo su važni međuljudski odnosi. Kako se postaviti na poslu? Obzirom da se u današnjem kompetitivnom društvu teško nalazi zdrava i poticajna radna sredina treba odmah na početku zauzeti stav.

No, i u najidealnijim uvjetima ljudi su skloni iskoristiti tuđe slabosti pa je važno da na poslu ostavite dojam snažne i samouvjerene osobe koja se ne da iskorištavati ni maltretirati. Drugim riječima, trebate postaviti granice u odnosu na radne kolege, ali i nadređene. Loši međuljudski odnosi na poslu izvor su velikog stresa, a u sredini u kojoj vladaju natjecanje i konkurencija iznad svega, svaki je pojedinac usmjeren uglavnom samo prema svom cilju i samopromociji. Takvu radnu sredinu ne možete promijeniti, možda samo svojim primjerom pokazati da može biti i drugačije, ali u konačnici za to su nadležni šefovi i voditelji posla.

Kakav ćete odnos imati s drugim kolegama zapravo je na neki način odraz vas samih. Na poslu ne trebamo imati najboljeg prijatelja, ali niti se hladno distancirati od ljudi. Kad god smo u prilici, bilo bi dobro priskočiti kolegama u pomoć, uvažiti njihovo mišljenje ili prijedlog, saslušati ih, dati im priliku te taj način pokazati da smo osoba s kojom mogu računati.
S druge strane treba zadržati samopoštovanje te ne dozvoliti iskorištavenje dobre volje koju često puta prekrše uglavnom šefovi.

No, kako god bilo u ozbiljnim tvrtkama najvažnija je poslovna produktivnost pa ako savjesno obavljate svoje radne zadatke, samouvjereni ste i ne bježite od težih poslovnih izazova, a k tome ste dokazali svoju stručnost, znanje i sposobnost, jednostavno ste se na pravi način prezentirali i postavili na poslu.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh