logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Knjiga ulaznih računa

23/04/2012

Knjiga ulaznih računa vodi se u službi nabave. U nju se kronološkim redom tijekom poslovne godine unose svi primljeni računi od dobavljača i služi za kontrolu knjiženja na računima dobavljača…

Knjiga ulaznih računa vodi se u službi nabave. U nju se kronološkim redom tijekom poslovne godine unose svi primljeni računi od dobavljača i služi za kontrolu knjiženja na računima dobavljača, za kontrolu pravodobnog pod-mirenja obveza koje proizlaze iz određenog ulaznog računa, a kod trgovačkog poduzeća služe i za nadzor ispravnosti podataka unesenih u trgovačke knjige. Knjiga ulaznih računa nema propisani oblik, pa je poduzetnik oblikuje prema svojim potrebama pridržavajući se pritom načela da knjiga ulaznih računa sadrži osnovne podatke kao što su: redni broj, naziv i sjedište dobavljača, broj i datum ulaznog računa, iznos računa u kunama, iznos eventualnih popusta koje dobavljač odobrava, neto kupovni iznos, ugovoreni rok za podmirenje računa (datum dospijeća) i način plaćanja.

Zbog toga što propisi o PDV-u za obveznike PDV-a zahtijevaju vođenje knjiga ulaznih računa s određenim podacima,umjesto dviju knjiga može se voditi jedna knjiga koja će zadovoljiti zahtjeve poreznog propisa i potrebe menadžmenta trgovačkog društva.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh