logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Razlika između sudužnika i jamca – sudužnik ili jamac

17/08/2011

Prilikom podizanja kredita u banci svaki klijent se suočava s uvjetima koje banka zahtijeva kako bi klijent mogao dobiti kredit. Između ostalog potreban je sudužnik ili jamac. Pa koja je razlika između sudužnika i jamca?

Prilikom podizanja kredita u banci svaki klijent se suočava s uvjetima koje banka zahtijeva kako bi klijent mogao dobiti kredit. Između ostalog potreban je sudužnik ili jamac. Pa koja je razlika između sudužnika i jamca?

Naime, sudužnik i jamac zajedno s korisnikom kredita banci jamče redovitu otplatu kredita. I jamci i sudužnici daju pravo banci, da u slučaju neredovite otplate kredita korisnika kredita, banka otplatu može potraživati od njih.
Razlika jamca i sudužnika je što sudužnik povećava kreditnu sposobnost korisnika kredita, dok jamac ne povećava kreditnu sposobnost.
No, ne mogu sve osobe biti jamci ili sudužnici oni moraju također zadovoljavati uvjete koja banka postavlja, odnosno i oni moraju biti kreditno sposobni.

Posljednjih godina ljudi se vrlo teško odlučuju biti jamci jer banke aktiviraju naplatu od jamaca čim korisnik ne podmiruje rate. Stoga ponekad jamci vraćaju kredite jer korisnik kredita ili ne može ili jednostavno ne želi plaćati kredit.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh