logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Božićni pokloni za poslovne partnere

17/12/2012

Božićni pokloni za poslovne partnere, posebice za važne poslovne klijente tvrtke, zapravo predstavljaju jedan način ozbiljnog poslovnog komuniciranja.

Božićni pokloni za poslovne partnere, posebice za važne poslovne klijente tvrtke, zapravo predstavljaju jedan način ozbiljnog poslovnog komuniciranja. No, u današnje recesijsko vrijeme malo koja tvrtka ima mogućnosti održavati tradiciju poklanjanja poslovnih partnera u blagdansko vrijeme. Čak su i oni obavezni božićni i novogodišnji domjenci smanjeni na minimum i rijetko koja tvrtka ih organizira.

No, za one koji ipak uspijevaju odoljeti teškim vremenima i koji se trude svojim klijentima pokazati određeni nivo poslovanja, donosimo nekoliko korisnih savjeta pri poklanjanju.
Pokloni koji promoviraju tvrtku poput rokovnika, planera, olovki, obično se ne poklanjaju u blagdanskim prigodama kada je ipak za poklon potrebno izdvojiti više novca, ali i kreativnosti i snalaženje.

Jedan od ouobičajnijih, ali i omiljenijih poklona su knjige, od onih prigodnih do novih stručnih izdanja. Ako imate zadatak osmisliti listu poklona za poslovne partnere svakako pronađite tvrtke koje se bave upravo tim te već u ponudi imaju širok asortiman proizvoda namijenjen u tu svrhu. Pokloni za poslovne partnere moraju biti puno decentniji i formalniji od onih koje kupujemo dragim osobama. Mnoge firme su tako za muškarce uglavnom naručivali kravate, vina, set luksuznog pisaćeg pribora, a za žene svilene marame ili parfeme. No, parfemi ipak spadaju u malo osobniju vrstu poklona pa s tim treba biti oprezan.

U zadnje vrijeme u hrvatskim tvrtkama trend je poklanjanja košara s delicijima, a što je osobito dobar poklon kad je košara ispunjenja hrvatskim delicijama namijenja inozemnim poslovnim partnerima. Osim toga, strancima je prikladno darovati knjige ili monografije o Hrvatskoj. Božićni pokloni ovise o statusu firme, o imidžu kojim se firma želi napraviti i o tome kome se poklanja. 


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh