logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Jednokratna socijalna pomoć, uvjeti za socijalnu pomoć

24/08/2012

Jednokratna socijalna pomoć odobrava se za podmirenje neke posebne potrebe, a može iznositi do 2500 kuna. Kako biste dobili jednokratnu socijalnu pomoć moraju se zadovoljiti određeni uvjeti za socijalnu pomoć.

Jednokratna socijalna pomoć odobrava se za podmirenje neke posebne potrebe, a može iznositi do 2500 kuna. Kako biste dobili jednokratnu socijalnu pomoć moraju se zadovoljiti određeni uvjeti za socijalnu pomoć.

Obitelj koja zbog trenutnih materijalnih poteškoća ne može podmiriti neku posebnu potrebu vezanu uz rođenje djeteta, bolest ili smrt člana obitelji, školovanje djeteta, elementarnu nepogodu i slično, može dobiti jednokratnu pomoć. Zahtjev za takvu vrstu pomoći podnosi se centru za socijalnu skrb prema mjestu prebivališta, a ako je potrebno odobriti veći iznos od 2500 kuna, centar će zatražiti suglasnost nadležnog ministarstva. Jednokratna pomoć može se iznimno priznati i zbog nabavke osnovnih predmeta u kućanstvu ili nabavke neophodne odjeće i obuće ako ne postoji mogućnost da se nabavka neophodnih predmeta u kućanstvu i odjeće i obuće osigura u suradnji s humanitarnim organizacijama. Jednokratna pomoć odobrava se u naravi u slučajevima kada se utvrdi da je to povoljnije za korisnika ili pomoć u novcu ne koristi namjenski, odnosno postoji velika vjerojatnost da tu pomoć neće koristiti namjenski. Ako je postupak za priznavanje jednokratne pomoći pokrenut na zahtjev, podnositelj je dužan točno navesti za koju namjenu treba pomoć i odrediti visinu potrebnih sredstava.

Prije donošenja odluke potrebno je pribaviti dokaze o postojanju osnovne životne potrebe koju osoba ne može podmiriti i utvrditi visinu iznosa kojim se ta potreba može podmiriti.
Centar je dužan donijeti rješenje o zahtjevu najkasnije u roku od osam dana od dana pokretanja postupka.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh