logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Marketinški plan – što je i kako se radi

08/05/2014

U marketinškom planu planira se što će se, kada i kako reklamirati te koliko se time planira prodati i kome. Saznajte kako se radi marketinški plan.

Marketinškim planom se planiraju i organiziraju poduzetnički resursi i kapaciteti radi postizanja marketinških ciljeva. On nam daje odgovor na sljedeća pitanja: Tko su naši ciljani kupci? Koje izvore posebnosti ili pozicioniranja na tržištu imamo? Gdje ćemo implementirati naše marketinške planove te kada će se sprovesti? Koliko prodaje, potrošnje i profita ćemo ostvariti?
U marketinškom planu trebate obraditi ove teme: Opis proizvoda/usluga, geografsko područje (navedite geografsko područje na kojem mislite plasirati svoje proizvode, tj. pružati svoje usluge), ciljano tržište (određujete grupu ljudi kojima je namijenjen proizvod/usluga i to prema: starosnoj dobi, spolu, zanimanju i slično), plasman/distribucija (na koji način planirate distribuirati i prodavati proizvod), usporedba sa konkurencijom (prikupite što više informacija o konkurenciji i usporedite se s njima te analizirajte u čemu ste bolji, a što možete još poboljšati), procjena potražnje (poslužite se statističkim podacima ili napravite anketu), procjena tržišnog udjela, plan obujma prodaje, prodajne cijene proizvoda/usluga, koje promotivne mjere koristiti (oglasi, posteri, nagradne igre, sponzorstvo, direktna prodaja i slično) te koliko vam treba za promociju i distribuciju proizvoda (dobro izračunajte troškove i izdvojite sredstva koja možete potrošiti).
Organizirajte svoj tim i odredite tko će što učiniti, kada , kako i skojim resursima. Dobro se organizirajte i držite se plana.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh