logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Ugradnja plina u auto

27/03/2012

Obzirom na povećanje cijena goriva, koje raste iz dana u dan, zasigurno ste se pitali isplati li se ugradnja plina u auto.

Obzirom na povećanje cijena goriva, koje raste iz dana u dan, zasigurno ste se pitali isplati li se ugradnja plina u auto.

Vožnjom auta s ugrađenim plinskim pogonom moguće je uštedjeti i do 50 posto troškova za pogonsko gorivo. Obzirom da se sve više spominje globalno zatopljenje i zagađenje naše zemlje, osim velike uštede bitno je naglasiti da auto plin ima ekološki element. Naime, propan-butan plin izgara potpuno, pa tako ne dolazi do gubitka goriva u ispušnim plinovima, a niti do emisije štetnih čestica čađe, pepela ili slično. Također ispušni plinovi ne sadrže otrovne sastojke poput olova ili sumpora, a emisije toksičnog ugljičnog monoksida su znatno reducirane. Emisija dušikovih oksida, posebno opasnih kod visokih temperatura, smanjena je za 30 – 65 posto, a ugljičnog dioksida 12 posto.
Jedino čega više izlazi iz ispušne cijevi motora na pogon propan-butan plinom je vodena para. Još jedan način uštede vožnjom na auto-plin je produženje vijeka trajanja vitalnih dijelova motora. Dakle, u plinu nema prljavština koje onečišćuju i kvalitativno troše motorno ulje, koje zbog toga ne gubi svoja svojstva (vidljivo je to po boji ulja koje ne tamni) i može se produžiti interval izmjene, što također donosi uštedu. Iz istog razloga, uvelike se produžuje vijek trajanja katalizatora i lambda sonde, čija je izmjena vrlo skupa.

Instalacije za auto plin sastoje se od modernih i sigurnih spremnika koji zauzimaju malo mjesta i koji u nekim slučajevima mogu biti gotovo neprimjetni, primjerice, smješteni u prostoru za rezervni kotač. Ugradnja uvelike ovisi o vozilu u koje se plinski uređaj ugrađuje. Konstrukcija i oblik vozila određuju veličinu i smještaj spremnika za plin, a sustav napajanja motora gorivom određuje i sustav napajanja plinom.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh