logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Uvjeti za građevinsku dozvolu, cijene građevinske dozvole

09/08/2012

Kako biste dobili građevinsku dozvolu trebaju biti zadovoljne uvjeti za građevinsku dozvolu. Cijene građevinske dozvole ovise o nekoliko čimbenika.

Kako biste dobili građevinsku dozvolu trebaju biti zadovoljne uvjeti za građevinsku dozvolu. Cijene građevinske dozvole ovise o nekoliko čimbenika.

Ukoliko vas zanima u nastavku vam donosimo što je sve potrebno napraviti za dobivanje građevinske dozvole, koji su uvjeti, te određivanje cijene graševinske dozvole. Prije izdavanja građevinske dozvole moraju se platiti komunalni doprinos, vodni doprinos i upravna pristojba. Iznos komunalnog doprinosa ovisi o zonama (elitna, gradska i prigradska) koje razvrstava lokalna uprava, i uvjetima koji su na terenu. Vodni doprinos se placa u tri zone. Zona A je Zagreb, gdje se vodni doprinos naplaćuje 30 kn/m3, u zoni B, u koju spadaju ostali dijelovi Hrvatske on iznosi 20 kn/m3, a zona C su područja posebne državne skrbi, poput Petrinje, gdje se vodni doprinos naplaćuje 7,5 kn/m3. Upravna pristojba iznosi 800 kuna.

Za gradnju, primjerice, obiteljske će potrebno vam je pravomoćno rješenje o uvjetima građenja, glavni projekt i elaborat iskolčenja građevine. Gradnju kuće možete započeti nakon što ishodite sljedeće dokumente. Pravomoćno rješenje o uvjetima građenja (zahtjev za izdavanje rješenja o uvjetima građenja podnosi se u pisanom obliku posebnim odjelima velikih gradova i gradova koji su sjedišta županija ili županijskom upravnom tijelu). Uz zahtjev trebate priložiti tri primjerka idejnog projekta čija je situacija prikazana na odgovarajućoj posebnoj geodetskoj podlozi, dokaz o pravu građenja na zemljištu od kojeg će se formirati građevna čestica, odnosno na postojećoj građevini ako je riječ o dogradnji.

Isto rako uz zahtjev potrebno je ishoditi posebne uvjete tijela državne uprave nadležnog za poslove kulturnih dobara za građevinu koja se nalazi u naselju ili dijelu naselja koje je upisano u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske kao kulturno-povijesna cjelina ili je građevina upisana u taj registar kao kulturno dobro. Idejni projekt je skup međusobno usklađenih nacrta i dokumenata kojima se daje idejno-tehničko rješenje i smještaj građevine na građevnoj čestici na odgovarajućoj posebnoj geodetskoj podlozi. Izrađuje ga projektant (ovlašteni arhitekt ili ovlašteni inženjer), a mora sadržavati podatke za obračun komunalnog i vodnog doprinosa u skladu s posebnim propisima.

Ako su ispunjeni uvjeti propisani ovim Zakonom, tijelo graditeljstva dužno je izdati građevnu dozvolu u roku od 30 dana od dana primitka urednog zahtjeva.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh