logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Čemu služi iPad, što je iPad

25/01/2013

Ne znate što je iPad i čemu služi iPad. iPad je serija tablet računala koju je dizajnirala i plasirala tvrtka Apple prvenstveno kao platformu za audiovizualne medije kao što su knjige, filmovi, glazba, računalne igrice, aplikacije i internetski sadržaji.

Ne znate što je iPad i čemu služi iPad. iPad je serija tablet računala koju je dizajnirala i plasirala tvrtka Apple prvenstveno kao platformu za audiovizualne medije kao što su knjige, filmovi, glazba, računalne igrice, aplikacije i internetski sadržaji.

iPad izgleda kao povećani iPhone. LCD ekran veličine 9.7 inča i debljina od samo 1,27 centimetara pridonose dobrom izgledu uređaja. Težak je 700 grama i dizajniran da ugodno leži u rukama.
Pokreće ga Appleov procesor A4 radnog takta od 1 GHz. Što se tiče pohrane podataka, iPad dolazi u tri verzije: 16, 32 i 64 gigabajta prostora. Od povezivosti tu su WiFi, Bluetooth i opcionalni 3G.
iPad služi za surfanje internetom, slanje i primanje e-mailova, pregledavanje slika, gledanje video klipova, čitanje knjiga, slušanje glazbe itd. Kao i svaki drugi tablet, ipad je predviđen za konzumaciju sadržaja.

Pregledavanje web stranica je s ipadom istinski užitak, a kretanje po njima je zabavno. Kada okrenete iPad na stranu, stranice se automatski okrenu zajedno s njim. Pisanje e-mailova obavlja se pomoću virtualne tipkovnice s tipkama velikim kao na laptopu. iPad radi sa većinom standardnih formata za spremanje slika i ostalih podataka tako da možete rotirati i zumirati vaše PDF, Word, Excel i PowerPoint datoteke. Aplikacija za pregled slika je zanimljiva i jednostavnim pritiskom otvara se cijeli album.

Obzirom da je iPad zapravo jedan veliki ekran, gledanje video zapisa na njemu je odlično. Baterija može izdržati 10 sati, što je i više nego dovoljno za gledanje HD filmova ili TV serija. Tu je i opcija kupovanja filmova putem iTunes-a. Uz pomoć YouTube aplikacije posebno dizajnirane za iPad, možete gledati video zapise s popularnog servisa. Ljubitelji knjiga na iPadu vrlo jednostavno mogu čitati knjige, a sve knjige i PDF dokumente mogu vidjeti na virtualnoj polici i jednostavnim pritiskom na njih oni se prikazuju.

Čitanje s iPad-a je veoma prirodno zbog toga što ga držite u rukama dok čitate i listate stranice s prstima kao i kod prave knjige. iPad omogućuje i posebne knjige u kojima se tekst i slike kombiniraju s audio i video zapisima.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh