logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Certifikat energetske učinkovitosti

30/05/2014

Saznajte što je i čemu služi certifikat energetske učinkovitosti, te koji su energetski razredi.

Certifikat energetske učinkovitosti sadrži opće podatke o objektu, energetski razred objekta te podatke o osobi koja ga je potpisala. Izražava godišnju potrebnu količinu toplinske energije za grijanje uz referentne klimatske podatke svedene na jedinicu ploštine korisne površine objekta. Slični certifikati učinkovitosti već godinama postoje na kućanskim električnim uređajima u trgovinama.

Ovaj dokument omogućuje kupcu objekta uvid u kvalitetu gradnje sa gledišta potrošnje energije. Osnovna svrha je da se zaštiti kupac, da se sredi tržište nekretnina, da se podigne kvaliteta gradnje i da se smanji nepotrebno rasipanje golemih količina energije koja je sve skuplja. Rok trajanja ovog certifikata je 10 godina, a izdaje ga pravna osoba koja je ovlaštena za to. Postoji osam energetskih razreda: A+, A, B, C, D, E, F i G. A+ je najpovoljniji, a G najnepovoljniji. Cijene izrade certifikata energetske učinkovitosti možete vidjeti na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh