logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako do sezonskih poslova u inozemstvu

02/06/2014

Sezonski poslovi u inozemstvu idealni su za brzu zaradu. Odlučite se za sezonski posao u inozemstvu i marljivim trudom zaradite za sve svoje potrebe.

Počela je sezona poslova u inozemstvu, a s obzirom na trenutno stanje nezaposlenosti sve je više onih koji se odlučuju otići u neku drugu zemlju i raditi bilo koji sezonski posao. Najpoželjnije destinacije za sezonske poslove su Kanada, Norveška, Njemačka i Austrija. Razlog iz kojeg se mnogi odlučuju posao potražiti van granica svakako je veća zarada i isplata na vrijeme, sigurnost i riješena administrativna pitanja u vezi prijevoza, boravka i smještaja ranika.


Poslovi koji se nude uglavnom su iz poljoprivrednog područja, pa se tako najviše traže radnici u farmama, vrtovima, vinogradima, plantažama voća i povrća, te slični poslovi. Hrvatski zavod za zapošljavanje posrednik je za sklapanje sezonskih ugovora, ali i nemra biti ukoliko si vi sami pronađete poslodavca i sve pojedinosti dogovorite s njim. Ako se zapošljavate preko HZZ-a jedino što je potrebno obavijestiti svog savjetnika o tome da planirate raditi na sezonskim poslovima u inozemstvu i predati prijavu. Nakon što određena država preda zahtjev za brojem radnika, zavod poziva sve prijavljene i one koji zadovoljavaju uvijete koje poslodavac traži i daljnja komunikacija između radnika i poslodavca odvija se preko HZZ-a i njihovog središnjeg ureda za zapošljavanje.


Imajte na umu kako će poslodavac zapamtiti dobrog radnika, i vrlo vjerojatno mu sam ponuditi ugovor sljedeće godine. Ukoliko se želite vratiti i zaraditi, pokažite se kao vrijedan radnik.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh