logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako napisati prigovor na ovrhu

29/08/2012

Kako napisati prigovor na ovrhu i što sve treba sadržavati prigovor na ovrhu. Prilikom sastavljanja prigovora na ovrhu važno je navesti sljedeće podatke.

Kako napisati prigovor na ovrhu i što sve treba sadržavati prigovor na ovrhu. Prilikom sastavljanja prigovora na ovrhu važno je navesti sljedeće podatke.

Podatke javnog bilježnika, odnosno naziv javnog bilježnika, adresu i mjesto, zatim poslovni broj ovrhe. U nastavku potrebno je navesti podatke o ovrhovoditelju (naziv, adresa) i zatim podatke o ovršeniku (naziv, adresa). Zatim je potrebno navesti predmet, odnosno prigovor protiv rješenja o ovrsi. Zatim je potrebno navesti da ovime ovršenik u zakonskom roku ulaže prigovor protiv rješenja o ovrsi od dana (navesti datum) i poslovni broj. Sljedeća rečenica treba sadržavati slijedeće; Ovršenik protiv pobijanog rješenja izjavljuje prigovor iz svih zakonom predviđenih razloga.
Zatim slijedi obrazloženje u kojem ćete navesti razloge zašto se protivite rješenju o ovrsi. Zatim je potrebno navesti rečenicu da ovršenik predlaže da se rješenje o ovrsi stavi izvan snage i provede redovni parnični postupak.

Na kraju ne zaboravite staviti vlastoručni potpis. Ovršenik podnosi prigovor protiv rješenja o ovrsi javnom bilježniku koji ga je izdao, javni bilježnik prosljeđuje spis nadležnom sudu ( čl. 252 j OZ ) na odlučivanje.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh