logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako odabrati televizor

10/02/2012

Trebate novi televizor, ali ne znate kako odabrati televizor. Prije kupnje televizora trebate odrediti s koliko novca raspolažete, te koju veličinu ekrana želite, ovisno o veličini prostorije u koju ga planirate postaviti.

Trebate novi televizor, ali ne znate kako odabrati televizor. Prije kupnje televizora trebate odrediti s koliko novca raspolažete, te koju veličinu ekrana želite, ovisno o veličini prostorije u koju ga planirate postaviti.

Za odabir veličine ekrana također je bitna udaljenost s koje se gleda TV, udaljenost bi trebala biti od 1,5 i 2 puta dulja od dijagonale ekrana. Premda djeluju identično postoje LCD i Plazma televizori, razlika je u tehnologiji ekrana. LCD TV su tanki, lagani uređaji, sa širokim izborom veličine ekrana. Prednost u odnosu na Plazmu je dobar prikaz slike u svijetlom okruženju, ali nedostatak je brzina pokreta, LCD ekrani imaju problem u prikazivanju čistog pokreta. Napredak tehnologije omogućio je prikaz duboke, tamne crne boje. Plazma TV isto su tanki televizori, veličine ekrana najčešće od 42 inča (107 cm) naviše, ima gotovo neograničen kut gledanja znači da se nitko od gledatelja, gdje god sjedio, neće morati zadovoljiti lošijim prikazom slike.

Nedostatak je screenburn efekt (efekt upečene slike prilikom prikaza iste slike u dužem vremenskom periodu). Plazme najviše dolaze do izražaja u tamnijim prostorima i prilikom gledanja filmova.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh