logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako podići kredit?

03/08/2012

Odlučili ste podići kredit, ali ne znate od kuda krenuti i kako podići kredit. Prvi korak u podizanju kredita je da odredite namjenu za što vam novac od kredita treba, odnosno da odaberete vrstu kredita. Je li to namjenski ili nenamjenski kredit?

Odlučili ste podići kredit, ali ne znate od kuda krenuti i kako podići kredit. Prvi korak u podizanju kredita je da odredite namjenu za što vam novac od kredita treba, odnosno da odaberete vrstu kredita. Je li to namjenski ili nenamjenski kredit?

O vrsti kredita ovise uvjeti za dobivanje kredita i koliko će iznositi kamata. Uvjeti kreditiranja se razlikuju od banke do banke. Zato kada odredite koji ćete kredit uzeti otiđite do poslovnice banke u kojoj imate otvoreni tekući račun i raspitajte se o vrstama kredita i uvjetima koje vaša banka nudi. Nakon toga otiđite i do poslovnica drugih banka u kojima se, također, raspitajte o uvjetima. Nakon što ste prikupili sve ponude, odaberite banku i kredit koji najviše odgovara vašim potrebama i mogućnostima. U odabranoj banci ćete dobiti upute koje sve dokumente trebate donijeti kako bi se krenulo u realizaciju kredita.

Kako biste uopće dobili kredit morate biti kreditno sposobni, odnosno zadovoljavati određene uvjete. Prije svega vrlo je važno da ste zaposleni na neodređeno, odnosno da imate stalna mjesečna primanja i neopterećeni dio plaće u većini slučajeva 2/3 plaće. Za neke kredite ćete trebati jamca ili sudužnika koji daju pravo banci da u slučaju neredovite otplate kredita banka otplatu može potraživati i od njega. Ponekad banka zahtijeva i druge instrumente osiguranja, primjerice, kod stambenog kredita hipoteku nad nekretninom, policu životnog osiguranja koja je vinkulirana u korist banke…

Nakon što ste dobili kredit, slijedi onaj dugotrajniji dio, a to je otplata kredita, zato prilikom odabira kredita vodite brigu o tome da taj kredit treba i otplatiti.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh