logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako pravilno popuniti putni nalog

30/11/2012

Putni nalog je temeljni dokument za obračun i knjiženje troškova nastalih na službenom putu kao i za nadoknadu troškova osobama koje je poslodavac zbog radnih zadataka uputio na službeni put. Kako pravilno popuniti putni nalog?

Putni nalog je temeljni dokument za obračun i knjiženje troškova nastalih na službenom putu kao i za nadoknadu troškova osobama koje je poslodavac zbog radnih zadataka uputio na službeni put. Kako pravilno popuniti putni nalog?

Poslodavac izdavanjem putnog naloga na službeni put upućuje najčešće osobe čiji se radni odnos temelji na međusobno sklopljenom ugovoru o radu. No, poslodavac putni nalog može uručiti i osobi nezaposlenoj u poduzeću, a čiji se angažman temelje na ugovoru o djelu, ugovoru o autorskom djelu i slično. Pravo radnika na naknadu troškova službenog puta i način obračunavanja troškova nastalih prilikom službenog putovanja u zemlji mogu biti uređeni odredbama kolektivnog ugovora, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu. Ako ničim nabrojanim nije uređen način obračuna naknade troškova nastalih na službenom putovanju, onda o tome poslodavac treba donijeti odluku. Prije nego što radnik krene na službeni put, poslodavac mu je dužan izdati nalog za službeno putovanje (putni nalog).

Obrazac Nalog za službeno putovanje može se kupiti u Narodnim novinama i sadržava najmanje slijedeće podatke: datum izdavanja, ime i prezime osobe koja se upućuje na službeno putovanje, mjesto u koje osoba putuje, svrha putovanja, vrijeme trajanja putovanja, vrijeme kretanja na put, podatke o prijevoznom sredstvu kojim se putuje (ako se putuje automobilom potrebno je navesti marku i registarsku oznaku automobila, početno i završno stanje brojila – kilometar/sat), vrijeme povratka s puta, potpis i pečat ovlaštene osobe, obračun troškova, likvidaciju obračuna te izvješće s puta.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh