logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako se koncentrirati

29/02/2012

Trebate se koncentrirati, a ne znate kako se koncentrirati. Trebate se usmjeriti na određeni zadatak prije nego što nam misli odlutaju.

Trebate se koncentrirati, a ne znate kako se koncentrirati. Trebate se usmjeriti na određeni zadatak prije nego što nam misli odlutaju.

Glavne prepreke koncentraciji su monotonost tj. dosada, uznemirenost i sanjarenje. Poznato nam je da koncentraciju možemo vrlo lako izgubiti, a teško vratiti. Sposobnost koncentracije ovisi o tome koliko smo motivirani, o trenutnom emocionalnom stanju, ali i o samoj okolini u kojoj obavljamo zadatke. Dobro je držati se uvijek istog rasporeda. Pokušajte ujutro ustajati u isto vrijeme, neovisno radite li taj dan ili ne. Tako ćete priviknuti organizam i stvoriti naviku.   Kada radite neki posao onda se potpuno dajte u to. Nemojte razmišljati o drugim brigama i obvezama. Usredotočite se samo na ono što radite. Ukoliko osjetite pad koncentracije uzmite pauzu, ako imate priliku izađite i prošećite.

Stvari koje zahtijevaju najviše koncentracije obavljajte u doba kad to najviše odgovara vašem biološkom ritmu; koncentraciju je teže održati ako ste umorni.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh