logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Moratorij na stambeni kredit, moratorij značenje

03/09/2012

Moratorij ima značenje počeka ili zamrzavanja kredita, banke moratorij najčešće odobravaju na stambene kredite u iznimnim uvjetima. Što je moratorij na stambeni kredit?

Moratorij ima značenje počeka ili zamrzavanja kredita, banke moratorij najčešće odobravaju na stambene kredite u iznimnim uvjetima. Što je moratorij na stambeni kredit?

Moratorij je razdoblje u kojem glavnica kredita ne dospijeva na naplatu, najčešće se odobrava na stambene kredite, te korisnicima koji su na rodiljnom dopustu i njihovim supružnicima te dužnicima na dugotrajnom bolovanju preko 60 dana. Isto tako, moratorij se može odobriti klijentu ako je kredit osiguran za situacije poput gubitka posla, bolesti i ostalih osiguranih slučajeva. Za vrijeme moratorija većina banaka obračunava kamatu , a klijent može izabrati da li obračunatu kamatu želi plaćati mjesečno za vrijeme trajanja moratorija ili želi da se istekom moratorija kamata pripiše glavnici kredita i otplaćuje u mjesečnim anuitetima. Nakon isteka moratorija, klijent nastavlja s otplatom kredita u mjesečnim anuitetima. Moratorij najčešće traje najduže godinu dana. Treba naglasiti da se moratorijem treba koristiti isključivo kao vatrogasnom mjerom za kratkoročan spas kućnog proračuna.

Isto tako, treba napomenuti da se produljenjem roka otplate kredita povećaju ukupne kamate koje plaćate, te da postoje dodatni troškovi pri odobrenju moratorija kao što su primjerice troškovi javnog bilježnika. Stoga razmišljate li o pokretanju moratorija prije svega provjerite isplati li vam se ova mogućnost.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh