logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Obračun kamata na kredite

17/04/2013

Postupak kako izgleda obračun kamata na kredite treba znati svatko tko ima kredit. Izračun kamata na kredite se vrlo jednostavno računa.

Postupak kako izgleda obračun kamata na kredite treba znati svatko tko ima kredit. Izračun kamata na kredite se vrlo jednostavno računa.

Kamata se najčešće izražava kroz kamatnu stopu. Primjerice, godišnja kamatna stopa znači da se na svakih posuđenih 100 kn dobiva 10 kuna kamata u godini dana. Ako je kamatna stopa 10 %, onda se posudba iznosa od 100 kn na godinu dana nadoknađuje kamatom od 10 kn. Kamate na kredite mogu se obračunavati dekurzivno ili anticipativno.

Kod dekurzivnog ukamaćivanja kamate se dodaju glavnici na temelju ukupnog iznosa isplaćenog kredita, ovakav model se najčešće koristi. Anticipativno ukamaćivanje podrazumijeva oduzimanje kamata od sume kamata i glavnice na kraju obračunskog razdoblja.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh