logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Preporuka za posao- kako tražiti preporuku za posao

02/06/2014

Preporuka za posao još uvijek nije raširena praksa, ali svakako se preporučuje traženje preporuke, a vaš bivši poslodavac , u pravilu je mora napisati.

Pisanje preporuka za posao kod nas još uvijek se ne prakticira često, iako puno ljudi zna da to postoji, malo je onih koji se odluče zatražiti je od bivšeg poslodavca. Odlučite li se zatražiti preporuku, morate biti sigurni hoće li je ta osoba htjeti napisati i preporučiti vas budućem poslodavcu. Važno je da ta osoba koja će je pisati, bilo da je to bivši šef ili njegova tajnica, mora imati dovoljno vremena i potruditi se napisati je kvalitetno i potvrditi kvalifikacije i vrline koje posjedujete kako bi što lakše i brže pronašli drugi posao.


Najlakši naćin kako zatražiti preporuku za posao zasigurno je onaj putem e-amila, ako vas bivši šef odbije preporučiti, lakše će mu biti reći vam to preko e-maila, a i vi ćete lakše to prihvatiti na taj način.
Ukoliko je odlučite zatražiti uživo svakako se potrudite i zamolite na lijep način, a ako pristane ponudite svoj životopis kako bi bile dostupne informacije koje će obogatiti preporuku.


Za dobar uspjeh kod traženja posla trebali biste imati barem tri preporuke, a ako ste sa poslodavcima ostali u dobrim odnosima onda vam nebi trebao biti problem zatražiti ih da vam je napišu. Kada imate preporuku, možete kontakt i osnovne informacije o bivšoj tvrtci i poslodavcu priložiti u životopisu ili donijeti na razgovor kako bi budući poslodavac mogao provjeriti točnost tih informacija i vjerodostojnost preporuke.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh