logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Razlika između analognog i digitalnog signala

26/02/2013

Postoji određena razlika između analognog i digitalnog signala. Analogni signal je neprekidan u vremenu i potrebno ga je pretvoriti u niz digitalnih vrijednosti.

Postoji određena razlika između analognog i digitalnog signala. Analogni signal je neprekidan u vremenu i potrebno ga je pretvoriti u niz digitalnih vrijednosti.

Pod pojmom analognog električnog signala podrazumijevamo električni signal koji je u svakom trenutku vremena prisutan u sustavu. Prilikom konverzije analognog signala u digitalni određenom frekvencijom uzimaju se uzorci analognog električnog signala i izražavaju u digitalnom obliku, gdje primjerice slijed od 10 binarnih znamenki označava 1024 mogućih različitih analognih razina – unoseći prilikom konverzije digitalnog signala u analogni pogrešku manju od 0,1 posto. Digitalni sustavi su znatno manje ili skoro uopće nisu osjetljivi na neke oblike smetnji.

Definicija digitalizacija glasi to je proces pretvaranja analognog signala u digitalni oblik. Moguće je, primjerice, digitalizirati tekst, audio i video zapis.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh