logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Razlika između modema i routera, modemi za internet

02/08/2012

Ne znate koja je razlika između modema i routera, odnosno što kupiti kako biste svoje računalo spojili na internet. Modemi za internet su uređaji za spajanje na internet.

Ne znate koja je razlika između modema i routera, odnosno što kupiti kako biste svoje računalo spojili na internet. Modemi za internet su uređaji za spajanje na internet.

Odnosno, modem je uređaj kojim se jedno računalo ili mreža računala povezuje na internet preko telefonske, ISDN, DSL ili kabelske linije. Modem sjedne strane uključujete u linijski priključak, a s druge strane u računalo ili u usmjerivač (ruter). Modemi za kućnu upotrebu ili upotrebu u malim tvrtkama dijele se na nekoliko skupina ovisno o vrsti veze: analogni modemi, ISDN modemi te DSL i kabelski modemi. Usmjerivač ili ruter je uređaj koji usmjerava podatkovne pakete na njihovom putu kroz računalnu mrežu pri čemu se taj proces odvija na mrežnom sloju OSI modela. Danas najčešće govorimo o usmjerivačima u IP mrežama, jer je njihova najveća primjena upravo za potrebe najveće računalne mreže – Interneta.

Osnovni zadatak koji usmjerivači obavljaju je da za svaki paket koji pristigne na neko od mrežnih
sučelja na usmjerivaču provjere odredišnu IP adresu, u svojoj tablici usmjeravanja pronađu gdje treba preusmjeriti taj paket te ga onda proslijede na odgovarajuće sučelje. Usmjerivači međusobno razmjenjuju informacije o tome gdje se pojedine IP adrese ili cijele IP mreže nalaze putem specifičnih usmjerivačkih protokola.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh