logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Sanitarna knjižica cijena, izdavanje sanitarne knjižice

08/06/2012

Trebate izvaditi sanitarnu knjižicu, ali ne znate koja je cijena i koji je postupak za izdavanje sanitarne knjižice.

Trebate izvaditi sanitarnu knjižicu, ali ne znate koja je cijena i koji je postupak za izdavanje sanitarne knjižice.

Sve osobe koje rade u proizvodnji i prometu namirnica i pića sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, članak 37. (Narodne novine br 79/07) obvezne su obaviti zdravstveni nadzor. Opseg pregleda ovisi o vrsti zanimanja i radnog mjesta osobe koja podliježe toj zakonskoj obvezi i točno je propisana. Sanitarni pregled obvezne su napraviti osobe koje rade u proizvodnji hrane ili opskrbi pučanstva pitkom vodom (trgovci, djelatnici u ugostiteljskim objektima, pekari, mesari i sl.), zatim osobe koje rade sa sredstvima za održavanje osobne higijene, njege ili uljepšavanja lica i tijela, kao i one osobe koje rade na poslovima unošenja boja i stranih tijela u kožu i sluznice („tattoo“ majstori i sl.).

Sanitarni pregledi također su obavezni za osobe koje obavljaju, odnosno sudjeluju u obavljanju poslova u osnovnim i srednjim školama i drugim ustanovama za djecu i mladež (jaslice, vrtići, đački domovi, dječja odmarališta, ustanove socijalne skrbi i sl.), zdravstvenim radnicima te osobama koje u pravnim osobama s registriranom zdravstvenom djelatnošću i ustanovama socijalne skrbi obavljaju preglede, liječenje, njegu i usluživanje bolesnika, rade u proizvodnji, opremanju i izdavanju lijekova ili medicinskih proizvoda. Sanitarne pregled moraju obaviti i osobe koje samostalno obavljaju djelatnost pružanjem higijenske njege pučanstvu (javna kupališta, »wellness« centri, kozmetički saloni, brijačnice, frizerski saloni, saloni za masažu, saloni za manikuru, pedikuru i sl.).

Cijena sanitarnog pregleda ovisi o vrsti pregleda, pregledi su podijeljeni u grupe od 1 do 7, a cijene se kreču od 170 do 316 kuna.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh