logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Štednja goriva – savjeti za štednju goriva u automobilu

27/10/2014

Štednja goriva u automobilu moguća je ukoliko pazimo na potrošnju. Kontroliranom vožnjom bez konstantnog pritiskanja gasa može se uštedjeti na gorivu.

Štednja goriva i kako u tome uspjeti pitanje je koje si svakim danom postavlja sve više i više ljudi, no samo rijetki to uspiju i provesti do kraja. Važno je znati točnu potrošnju automobila i pravilno izračunati koliko se mjesečno troši na gorivo.
Savjeti kako štedjeti na gorivu


Svaki savjet oko štednje je dobro došao, no važno ga je i provesti kako treba. Kada znate točnu potrošnju svojeg automobila vrlo lako je izračunati koliko je to novaca, a pogotovo je vrlo lako doći do mjesečnog izračuna ako se napravi odprilike jednak broj kilometara.

Trošite li previše goriva, potrebno je poduzeti neke mjere štednje i sačuvati nekoliko kuna mjesečno. Razmislite o tome morate li baš svaki put ići autom, pa makar i do dućana koji je udaljen svega 1 km od kuće, sjednite na bicikl ili jednostavno prošećite, osim što ćete uštedjeti to će biti zdravo za vaš organizam. Sljedeći način uštede je ugašivanje motora automobila kada stojite negdje duže od jedne minute. Pazite i na samu vožnju, ne pritišćite gas ako je to nepotrebno, odnosno ako već unaprijed znate da ćete se za nekoliko metara morati zaustaviti te vodite brigu o tome da obrtaji motora ne prelaze 3000.

Svakog od ovih savjeta pridržavajte se barem mjesec dana kako biste vidjeli koliko zapravo možete uštedjeti na gorivu.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh