logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Što je javno trgovačko društvo

29/09/2014

Javno trgovačko društvo jedno je od oblika trgovačkih društava. Saznajte koje su karakteristike javnog trgovačkog društva.

Poduzeće koje je javno trgovačko društvo prepoznat ćete po skraćenici j.t.d. koja se navodi uz ime poduzeća. U to društvo udružuju se dvije ili više pravnih ili fizičkih osoba radi trajnog obavljanja djelatnosti pod zajedničkim poduzećem. Svaki član odgovara vjerovnicima društva osobno i neograničeno solidarno cijelom svojom imovinom.

Karakteristike javnog trgovačkog društva

Postoji nekoliko karakteristika j.t.d.-a. Po obliku j.t.d. je trgovac i ne mora obavljati gospodarsku djelatnost. Iako država donosi propise i zakone kako se j.t.d. spajaju, osnivaju ili prekidaju, ona se nema pravo mješati u njihove djelatnosti.
Kada se sklapa javno trgovačko društvo ono mora biti osnovano kao trajno društvo, a ne sa ciljem da obavlja samo jedan posao.
Član j.t.d.-a može biti bilo koja pravna ili fizička osoba koja odgovara vjerovnicima za sve obveze osobno i solidarno cijelom imovinom. Bilo koja fizička osoba koja postane član j.t.d.-a ne mora imati svojstvo trgovaca, ali moraju biti upisani u registar, što vrijedi i za pravne osobe koje su članovi. I maloljetne osobe također mogu postati članovi javnog trgovačkog društva, no moraju imati odobrenje svog skrbnika.

Ovo su samo neke od karakteristika i obilježja j.t.d.-a, a želite li ga osnovati najbolje je posavjetovati se sa za to stručnim osobama.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh